Kindermassage

Het is tegenwoordig voor kinderen bijna onmogelijk om alle prikkels die ze binnenkrijgen te verwerken. Ze zitten veel in hun hoofd. Zeker voor kinderen die hoog sensitief zijn of ADHD, ADD hebben, is het extra moeilijk om alle prikkels te verwerken. Hierdoor ervaren kinderen vaak spanningen. De spanningen slaan zich op in hun lichaam. Het lichaam gaat seintjes geven zoals spierpijn, hoofdpijn, buikpijn, onrustig gevoel, niet lekker in hun vel zitten, overgevoeligheid, heftigere emoties zoals boosheid en verdriet, slecht slapen, concentratie problemen. Ze raken uit hun natuurlijke balans.

Kindermassage is een geweldig hulpmiddel hiervoor!

Mijn manier van masseren is gericht op het afvoeren van opgebouwde spanningen en herstellen van hun eigen balans.

Door de massage kunnen ze met hun aandacht naar hun gevoel gaan. Het lichaam krijgt dan de ruimte om dingen los te laten. Kinderen ervaren de stilte en rust in hun eigen lichaam. Ze worden bewuster van zichzelf. Dit is ook heel goed voor hun zelfvertrouwen.

Alles gaat in overleg. We gaan samen kijken waar de behoefte ligt en waar het kind zich prettig bij voelt. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen.