Kindermassage

Het is tegenwoordig voor kinderen bijna onmogelijk om alle prikkels die ze binnenkrijgen te verwerken. Ze zitten veel in hun hoofd. Hierdoor ervaren ze vaak spanningen. De spanningen slaan zich op in hun lichaam. Het lichaam gaat seintjes geven zoals spierpijn, hoofdpijn, buikpijn, onrustig gevoel, niet lekker in hun vel zitten, overgevoeligheid, heftigere emoties zoals boosheid en verdriet, slecht slapen, concentratie problemen. Ze raken uit hun natuurlijke balans. Kindermassage is een geweldig hulpmiddel hiervoor!

Mijn manier van masseren is gericht op het afvoeren van opgebouwde spanningen en herstellen van hun eigen balans. Door het masseren krijgen kinderen de mogelijkheid om stil te worden in hun hoofd. Ze gaan van denken naar voelen.

Zeker voor kinderen met ADHD, ADD en Hoog sensitiviteit is het extra moeilijk om alle prikkels te verwerken. Door de massage kunnen kinderen met hun aandacht naar hun gevoel gaan en krijgt hun lichaam de ruimte om dingen los te laten en rust te creƫren van binnen. Dit is ook heel goed voor hun zelfvertrouwen.